Digital News Weekly – Vecka 51

2021-12-21 av Oskar Wennberg

TikTok är tredje störst bakom Facebook och Instagram, Instagram nådde 2 miljarder aktiva användare, men kommer förmodligen inte att erkänna det och Metas smarta solglasögon blir mer användbara med ny uppdatering.

TikTok är tredje störst bakom Facebook och Instagram

Det har knappast undgått någon, särskilt inte er som arbetar med arbetar med marknadsföring: TikTok har vuxit enormt snabbt. Det har vuxit såpass snabbt att TikTok har passerat både Snapchat och Twitter. Varje fall om man får tro eMarketer och Insider Intelligence. Siffrorna är dock omdebatterade och beror mycket på hur man definierar en månatlig användare. Insider Intelligence räknar exempelvis bara användare som loggar in varje månad i ett helt år och arbetar för att exkludera fejkade profiler.

2020 växte antalet månatliga användare på TikTok med 59,8% och med ytterligare 40,8% 2021. 2022 beräknas tillväxttakten minska till 15,1%. Det innebär att TikTok kommer nå 755 miljoner användare nästa år.

Läs mer här: TikTok to rank as the third largest social network, 2022 forecast notes

Instagram nådde 2 miljarder aktiva användare, men kommer förmodligen inte att erkänna det

Ok, nu är det förvirrande. Enligt förra artikeln skulle ju Instagram “bara” ha cirka 1,3 miljarder användare. Men återigen, det är en defintionsfråga.

Enligt anonyma anställda på Instagram har plattformen nu passerat 2 miljarder aktiva användare. Men med tanke på den omfattande kritiken som Instagram och Meta fått utstå de senaste månaderna kommer de förmodligen inte att erkänna det. Det ser helt enkelt inte bra ut att Metas plattformar är så dominanta som de faktiskt är.

Läs hela artikeln här: Instagram reportedly hit 2 billion active users but probably won’t admit it

Metas smarta solglasögon blir mer användbara med ny uppdatering

Idag är det vintersolståndet och vad kan väl passa bättre än en nyhet om solglasögon såhär på årets mörkaste dag?

Metas smarta solglasögon, Ray-Ban Stories, får en rad nya features i en ny uppdatering. Bland annat kan du skicka och ta emot meddelanden med röststyrning. Numera kan du också ringa röstsamtal genom Facebook Messenger.

Klicka här för att läsa mer: Ray-Ban Stories update makes the glasses a lot more useful for messaging

Ta chansen och uppgradera
era byråsamarbeten idag.