Webinars överallt! Så får du som deltagare ut maximalt

2020-10-28 av Oskar Wennberg

Till följd av Covid-19 har företag tvingats ställa om, från fysiska möten och event till digitala möten och webinars. För att du ska få ut så mycket som möjligt ur webinariet du deltar i är det bra att vara förberedd. 

Självklart är det upp till arrangören att skapa rätt förutsättningar på sitt håll. Bra ljud och bild, en genomtänkt presentation och ett engagerande innehåll är grundförutsättningar.

Som deltagare kan du också förbereda dig för att få ut så mycket som möjligt av din tid:

1. Gör research och sätt upp mål

Gör lite research om företaget och personerna som ska hålla i webinariet. Sätt upp ett antal mål utifrån temat på webinariet. Då har du dessutom redan ett anta frågor förberedda ifall du inte fått ut allt du velat under presentationen. 

2. Se till att ha en stabil uppkoppling

Låter kanske lite väl basic, men oj oj oj så många videomöten man har suttit i den senaste tiden där uppkopplingen har ställt det. ”Ursäkta, vad sa du? Du försvann!” – om jag fick en krona för varje gång man har hört eller sagt det i år. 

3. Sätt mobilen på stör ej

Så här i pandemitider funkar det kanske inte för alla (det gäller att vara beredd om förskolan ringer). Men om du har möjligheten så sätt mobilen på stör ej så slipper du onödiga distraktioner. 

Välj en lugn plats, hemma eller på kontoret, där du kan fokusera på webinariet ostört. Och glöm inte kaffet!

4. Kom i god tid

Inte för att du behöver oroa dig över att få en dålig plats, bakom en pelare i längst bak i salen, Men inget är mer irriterande än teknikstrul när du ska ta till dig ny kunskap (eller nån annan gång heller för den delen). Se till att ladda hem eventuell programvara i god tid. Logga in och kolla aå att allt fungerar. 

5. Anteckna

Försök att anteckna allt du tycker är intressant. Det kan vara frågor som dyker upp, saker du vill följa upp senare eller fördjupa dig i.

Avslutningsvis: Glöm inte att din tid är värdefull! Utbudet av webinarier är enormt för tillfället, så du har råd att vara kräsen. Anmäl dig bara till de du tycker är riktigt relevanta!

Ta chansen och uppgradera
era byråsamarbeten idag.